Nieuwe elektrische scooters

De ultieme gids voor elektrische scooters en bromfietsen

SEAT MO 125 elektrische scooter

Denkt u erover om elektrisch te gaan rijden? Lees verder om meer te weten te komen over de huidige technologie die wordt aangeboden in elektrische scooters en bromfietsen, en welke fietsen geweldige opties kunnen zijn voor rijders die willen deelnemen aan de elektrische revolutie. Ga direct naar de beste elektrische scooters en bromfietsen .

Zien we binnenkort veel meer elektrische scooters en bromfietsen op de weg?
Nu de overheid onlangs de subsidies voor elektrische motorfietsen, scooters en bromfietsen heeft verlengd om meer mensen aan te moedigen om elektrisch te gaan rijden, worden elektrische scooters en bromfietsen langzaamaan een aantrekkelijkere optie voor motorrijders.

Natuurlijk, zoals we ontdekten in ons opinieonderzoek over elektrische motorfietsen , zijn er nog steeds enkele rijders die niet klaar zijn om elektrisch te gaan rijden. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren meer opties beschikbaar gekomen en zijn de zorgen over het bereik en de oplaadtijden enigszins afgenomen naarmate de batterijtechnologie verbetert en het aantal oplaadpunten toeneemt.

Bovendien heeft de regering in hun decarboniserend transportplan bevestigd dat ze van plan zijn om tegen 2035 “de verkoop van nieuwe niet-emissievrije twee- en driewielers (en andere voertuigen van categorie L) geleidelijk af te schaffen , dus het is waarschijnlijk dat elektrische motor scooters zullen met het verstrijken van de tijd steeds populairder worden. Maar zijn ze een praktisch alternatief?

Zijn elektrische scooters en bromfietsen een goed alternatief voor benzinefietsen?

Elektrische motorfietsen zijn in toenemende mate echte kanshebbers geworden als economische, milieuvriendelijke optie. Bromfietsen worden steeds meer gezien als een haalbare optie voor forensenrijders, vooral omdat de meeste rondreizen voor forenzen gemiddeld 23 mijl zijn, wat meestal wordt gedekt door een enkele lading van de meeste elektrische scooters en bromfietsen.

Hoe weet ik welke elektrische bromfietsen en scooters ik op mijn rijbewijs mag rijden?

Net als bij hun benzine-aangedreven broers en zussen, worden de beperkingen voor het rijden op elektrische bromfietsen en scooters bepaald door hun snelheid.

Als algemene regel geldt dat elektrische bromfietsen beperkt zijn tot een snelheid van 28 mph en een vermogen hebben tussen 1000 W (1 kW) en 4000 W (4 kW). Deze kunnen worden bereden door elke rijder die 16 jaar en ouder is, een CBT-cursus heeft gevolgd en een categorie AM of P op hun bestaande rijbewijs heeft. Houd er rekening mee dat elektrische bromfietsen niet op snelwegen kunnen worden gebruikt.

Alles met een vermogen van meer dan 4.000 W en een snelheid van meer dan 28 mph is waarschijnlijk een scooter of motorfiets die is geclassificeerd als een L3E-A1-fiets. Rijders moeten 17 jaar en ouder zijn, een CBT-cursus hebben gevolgd en een volledig A1-motorrijbewijs hebben.

In beide gevallen hebben berijders kentekenplaten, kentekenbewijzen, wegenbelasting, elektrische scooterverzekering nodig en moet de scooter of brommer na drie jaar APK gekeurd zijn. Ruiters moeten een helm dragen. Let op: elektrische scooters zijn vrijgesteld van wegenbelasting! Lees voor meer informatie onze gids over elektrische scooters en de wet .

Het is belangrijk om het verschil te kennen tussen echte elektrische motorfietsen en elektrisch ondersteunde pedalen (EAPC’s). EAPC’s worden geclassificeerd als elektrische fietsen, beperkt tot een maximumsnelheid van 25 mph en moeten pedalen hebben. Dit betekent dat er gereden kan worden zonder rijbewijs en dat er geen wegenbelasting, verzekering of APK nodig is.

Zijn er elektrische bromfietsen en scooters voor volwassenen?

Alle onderstaande opties zijn voor volwassenen. Ondanks wat sommige mensen zeggen, kunnen elektrische bromfietsen door iedereen worden bestuurd – ze zijn niet beperkt tot tieners die net hun examen hebben afgelegd.

Wat zijn de beste elektrische scooters en bromfietsen op de markt?
We hebben onze favoriete elektrische scooters en bromfietsen voor de weg op een rij gezet die nu te koop zijn.

Super Soco CUx Bromfiets en CPx Scooter

Super Soco CUx Super Soco CPx
Prijs Vanaf £ 2.699 (zonder subsidie) Vanaf £ 4.499 (zonder subsidie) voor enkele batterij
Vanaf £ 5.499 (zonder subsidie) voor dubbele batterij
Geschat bereik: 40 mijl/64km 44 mijl/72km (enkele batterij)
87 mijl/137km (dubbele batterij)
Snelheid 28mph/45kph (beperkt) 56mph/90kph
Oplaadtijd 3-4 uur 3-4 uur
Type Bromfiets Scooter
De Super Soco CUx is een stijlvolle fiets. Het ontwerp van de LED-verlichting aan de voor- en achterkant is bijzonder opvallend en de scooter heeft ook tal van handige functies, waaronder keyless starten en vergrendelen, een bewegingsgeactiveerd alarm en cruise control. Veel beoordelingen suggereren dat de CUx het beste is voor kleinere rijders, hoewel hij ook geschikt is voor volwassenen van gemiddelde grootte.

De CUx wordt aangedreven door een 1.300W Bosch-motor, waardoor het een leuke elektrische bromfiets is om op te rijden. Het heeft een bereik van 40 mijl, waardoor het ideaal is voor korte stadsritten of woon-werkverkeer. Super Soco suggereert dat de batterij in drie tot vier uur kan worden opgeladen wanneer deze thuis of op het werk wordt opgeladen, dankzij de draagbare 3-pins superlader met Britse netstekker, wat niet zo erg is als je je bromfiets voornamelijk gebruikt voor korte runs.

Super Soco heeft ook de tegenhanger van de CUx, de CPx , gemaakt . Deze fiets is iets duurder, voor £ 4.499 zonder de subsidie, en je kunt een model met dubbele batterij kopen voor £ 1.000 extra, waarmee je een bereik hebt van maximaal 137 km en een maximale snelheid van 56 mph ( 90 km/u) – niet al te armoedig als je een A1-rijbewijs hebt en het extra geld over hebt.

Vespa Elettrica bromfiets en scooter

Vespa Elettrica 45 km/u Vespa Elettrica 70km/u
Prijs Vanaf £6.500 (zonder subsidie) Vanaf £6.800 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 62 mijl/100km 62 mijl/100km
Snelheid 28mph/45kph 45mph/70kph
Oplaadtijd 4 uur 4 uur
Type Bromfiets Scooter
De Vespa Elettrica is een van de duurdere opties op de lijst, maar de iconische retro Vespa-styling met een moderne twist kan verleidelijk zijn voor die-hard fans. De Elettrica is verkrijgbaar in twee verschillende modellen, afhankelijk van of je een AM- of A1-rijbewijs hebt, of hoe snel je wilt gaan. Helaas kan de batterij niet worden verwijderd en naar binnen worden gebracht om op te laden, maar Vespa beweert dat de batterij in ongeveer vier uur kan worden opgeladen.

Als je de benzine Primavera hebt gereden , is de rijervaring voor de Elettrica zeer vergelijkbaar. De elektrische versie is een geweldige fiets voor stedelijke gebieden en elk van de 100-mijlsbereiken van de modellen is waarschijnlijk meer dan genoeg voor woon-werkverkeer en stadsritten.

De Elettrica heeft ook twee verschillende rijmodi: energiebesparende Eco of volgas Power. De Eco-modus helpt je verder te reizen terwijl je je snelheid beperkt, en de Power-modus zal waarschijnlijk het bereik van de fiets verkleinen, maar je in staat stellen om sneller te reizen.

Piaggio 1 bromfiets / Piaggio 1 scooter

Piaggio 1 Piaggio 1 actief
Prijs Vanaf € 2.500 (zonder subsidie) Vanaf £ 3.000 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 34 mijl/54 km (in eco-modus) 52 mijl/85 km (in eco-modus)
Snelheid 28mph/45kph 37mph/60kph
Oplaadtijd 6 uur 6 uur
Type Bromfiets Scooter
De Piaggio 1 en Piaggio 1 Active zijn ontworpen met een verwijderbare batterij die kan worden meegenomen en opgeladen zonder de fiets zelf en zijn geweldige opties voor forenzen in de stad die in kleinere flats wonen of geen toegang hebben tot een gedeelde buitenruimte of garage. Hoewel de modellen een langere oplaadtijd hebben dan alle fietsen op de lijst tot nu toe, maakt het verwijderbare aspect van de batterij het nog steeds een geweldige optie voor veel mensen.

De elektrische Piaggio-modellen zijn betaalbare opties, vooral wanneer de overheidssubsidie ​​wordt toegepast, waardoor beide prijzen aanzienlijk dalen. De accu wordt ook niet opgeborgen in het compartiment onder het zadel, wat betekent dat je je reservehelm en een aantal andere items kunt opbergen als de fiets in gebruik is.

De Piaggio 1 en Piaggio 1 Active hebben het zeshoekige logo-ontwerp van het merk gebruikt om een ​​verfrissende nieuwe look te creëren, vooral in de koplampen van de scooter. Het zou moeilijk zijn om een ​​modernere en stijlvollere elektrische scooter te vinden.

NIU MQi GT SR elektrische bromfiets en NQi GTS ER elektrische scooter

NIU elektrische scooter
Afbeeldingsbron: NIU
MQi GT SR 50cc NIU NQi GTS ER
Prijs Vanaf £ 2.999 (zonder subsidie) Vanaf £ 4.099 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 50 mijl/80km 56 mijl/90km
Snelheid 28mph/45kph 50mph/80kph
Oplaadtijd 4,5 uur 3,5 uur
Type Bromfiets Scooter
NIU elektrische scooters zijn een soort woon-werksensatie in heel Europa en ze zijn sinds het najaar van 2018 verkrijgbaar in het VK. Ontwikkeld op basis van een Kickstarter-crowdfunding-schema en mede opgericht door Li Yi Nan en Token Hu – voorheen van Microsoft – hebben NIU’s modellen ontvangen lovende recensies. Forbes noemde het merk zelfs “zeer waarschijnlijk de nieuwe Vespa”.

Het aanbod is gegroeid sinds de intrede van het bedrijf in het VK; de NQi GTS ER werd uitgebracht in 2022 met dezelfde functies als het originele, populaire GTS-model, maar met een groter bereik. Als u op zoek bent naar een elektrische scooter, kunt u niet fout gaan met de NIU NQi GTS ER, hoewel u er rekening mee moet houden dat, aangezien de batterij onder de stoel wordt opgeslagen, de opslag beperkt kan zijn. De scooter heeft drie verschillende standen: e-save, dynamic en sport, afhankelijk van hoe snel je wilt gaan en hoe ver je moet reizen.

Als je op zoek bent naar een elektrische bromfiets, zit je met de MQi GT SR 50cc ook niet verkeerd. De bromfiets heeft een redelijk formaat frame waarmee je met een duopassagier kunt rijden, terwijl de 14 inch wielen zorgen voor een betere grip en wegligging op de weg.

SEAT MÓ eScooter 125

SEAT MO 125 elektrische scooter
Afbeeldingsbron: SEAT
Prijs Vanaf £ 5.800 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 87 mijl/140km
Snelheid 59mph/95kph
Oplaadtijd 6-8 uur
Type Scooter
De SEAT MÓ is een van de duurdere scooters op deze lijst, maar het is een van de elektrische motorfietsen met het grootste bereik, waardoor het zelfs een kanshebber is voor buiten de stad rijden. De batterij is verwijderbaar, zodat u hem in het comfort van uw eigen huis kunt opladen, wat waarschijnlijk de lange oplaadtijd goedmaakt. De scooter biedt voldoende opbergruimte onder het zadel, wat vaak een punt van zorg is voor elektrische scooters.

Toegegeven, de SEAT MÓ heeft een flink prijskaartje, maar je kunt zien dat SEAT geen kosten heeft bespaard op de constructie, die van hoge kwaliteit is en veel van de zorgen beantwoordt die rijders hebben bij het overschakelen naar elektrisch. Net als veel andere e-scooters heeft de SEAT MÓ drie verschillende rijmodi: eco, city en sport, waarvan de eerste twee de levensduur van de batterij kunnen helpen verbeteren.

Silence S01 Connected Scooter en S02 Urban Bromfiets

Silence S02 Urban Stilte S01 Verbonden
Prijs Vanaf £ 3.325 (met subsidie) Vanaf £ 5.696 (met subsidie)
Geschat bereik: 35 mijl/56km 85 mijl/136 km
Snelheid 30mph/48kph 100 km/u/99 km/u
Oplaadtijd 3-4 uur 6-8 uur
Type Bromfiets Scooter
Als de Silence S01 Connected -statistieken er vreemd bekend uitzien, komt dat omdat je eerder vergelijkbare statistieken hebt gezien met de SEAT MÓ. Dit komt omdat de SEAT MÓ is ontwikkeld in samenwerking met het Silence-team en het R&D-team van SEAT heeft de batterij iets verbeterd ten opzichte van de Silence S01 Connected. Dat gezegd hebbende, zijn de Silence-modellen, in tegenstelling tot de SEAT MÓ, verkrijgbaar in een reeks verschillende opties, waardoor het voor individuen gemakkelijker wordt om de beste fiets voor hun behoeften te kiezen.
De S02 Urbanis een van de beschikbare modellen en is een elektrische bromfiets met een snelheid van 30 mph. Dit is een wendbare kleine elektrische bromfiets die ideaal is voor stadsritten. Net als de S01 Connected profiteert de S02 Urban nog steeds van een verwijderbare batterij, die kan worden verwijderd en naar uw huis kan worden gereden om eenvoudig op te laden. Met de stads- en eco-rijmodi kunt u uw snelheid bepalen en de batterij controleren.

Lexmoto Yadea G5 2300

Yadea G5 2300 elektrische bromfiets
Afbeeldingsbron: Lexmoto
Prijs Vanaf £ 2.179,99 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 55 mijl/88km
Snelheid 28mph/45kph
Oplaadtijd 4-6 uur
Type Bromfiets
Lexmoto werkte hiervoor samen met fabrikant van elektrische fietsen Yadea, en het is een geweldige optie voor bromfietsers, vooral in de stad. De Yadea G5 2300 kan worden gebruikt door 16-jarigen, waardoor hij ideaal is voor jonge rijders die nog niet de luxe hebben verdiend om iets sneller te rijden. Dat gezegd hebbende, als je gewend bent om stadsverkeer te stoppen en te starten, is het ook een geweldige elektrische bromfiets voor volwassenen die geen behoefte hebben aan snelheid.

Lexmoto beweert dat de batterij 55 mijl meegaat, maar velen melden dat dit onrealistisch is bij normaal rijden en waarschijnlijk tussen de 35 en 40 mijl doet. Toch is dat bereik niet slecht voor stadsritten, zoals woon-werkverkeer en winkelen.

De accu leeft onder de vloer van de elektrische bromfiets en kan eenvoudig worden uitgetrokken en binnen worden opgeladen, waardoor het een veelzijdige optie is voor mensen die op straat moeten parkeren. De fiets biedt comfortabel plaats aan twee personen, wat eigenlijk een zeldzaamheid is voor de meeste bromfietsen.

BMW CE 04 elektrische scooter

Prijs Vanaf £ 11.700 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 80 mijl/128km
Snelheid 75mph/120kph
Oplaadtijd 4 uur 20 minuten (65 minuten tot 80% met een snellader)
Type Scooter
Met zijn gedurfde look onderscheidt de BMW CE 04 zich absoluut van de massa en kan hij worden gezien als een solide alternatief voor een benzinemotor. Hij accelereert snel – en zal zeker de aandacht trekken als hij dat doet. De CE 04 is ongeveer 50 kg lichter dan het originele C Evolution-model – dat voor het eerst uitkwam in 2014 – maar hij is met 231 kg nog steeds behoorlijk fors. Het iets smallere ontwerp maakt het perfect voor het weven in en uit stadsverkeer.

Dat gezegd hebbende, de BMW CE 04 komt met een groot prijskaartje. Met £ 11.700 is het verreweg de duurste optie in onze verzameling – maar nogmaals, je hoeft er alleen maar naar te kijken om te zien waarom. De CE 04 kan een snelheid van 120 km/u bereiken en heeft een bereik van 80 mijl, waardoor het een idee is of u lang moet pendelen of in een landelijke omgeving woont. Als je van het moderne ontwerp van de scooter houdt en je hebt het geld over, dan is dit een geweldige optie.

U kunt ook een snellader krijgen, die de e-scooter in ongeveer 65 minuten tot 80% oplaadt. Houd er echter rekening mee dat dit £ 850 extra kost. De batterij kan ook niet worden verwijderd, waardoor hij ideaal is voor mensen met een garage.

Artisan EV2000R Retro elektrische scooter

Prijs Vanaf £ 2.995 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 25 mijl/40km (enkele batterij)
50 mijl/80km (dubbele batterij)
Snelheid 28mph/45kph
Oplaadtijd 6 uur
Type Bromfiets
Geïnspireerd door klassiekers zoals de Vespa, is de EV2000R een stijlvolle elektrische bromfiets met een gerapporteerde topsnelheid van 28 mph, waardoor het een geweldige optie is voor jonge rijders en forensen. De fiets heeft een reeks aanpasbare opties, waaronder verschillende stoelopties, een optionele stroomcel en meer.

Artisan was misschien wel de eerste fabrikant van elektrische scooters die een bromfiets in retrostijl met moderne functies produceerde, waardoor het een nieuw soort klassieke elektrische bromfiets werd. En ze hebben zeker de stijl waargemaakt, die zeker de aandacht van mensen zal trekken, waar je ook gaat.

Met zijn verwijderbare accu’s kan de bromfiets indien nodig binnen worden opgeladen, waardoor hij ideaal is voor het stadsleven. De extra stroomcel kost ongeveer £ 500, maar verdubbelt het bereik van de bromfiets van 25 tot 50 mijl, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor diegenen die lang moeten pendelen of liever niet steeds de batterij moeten controleren tijdens reizen.

Horwin EK1 elektrische bromfiets

Prijs Vanaf £ 2.999 (zonder subsidie)
Geschat bereik: 66 mijl/106km
Snelheid 28mph/45kph
Oplaadtijd 8 uur
Type Bromfiets
Deze kleurrijke kleine elektrische bromfiets is een geweldige optie voor wie op zoek is naar een strak ontworpen fiets met persoonlijkheid. De achterlichten zijn uniek en zullen zeker het aanzien van andere motorrijders op de weg krijgen.

De EK1 heeft een snelheidslimiet van 28 mph, waardoor het een geweldige forenzenfiets is voor in de stad, terwijl het bereik van ongeveer 66 mijl zal helpen om de angsten voor het bereik te verlichten die vaak gepaard gaan met elektrisch rijden.

Met de dubbele hydraulische schokdempers van de bromfiets voor en achter, stelt de Horwin EK1 je in staat om zowel comfortabel als stijlvol te rijden. De USB-oplader houdt je telefoon ook onderweg opgeladen en de fiets kan worden uitgerust met een aantal optionele extra’s, zoals een batterij met groter bereik, een houder voor een mobiele telefoon en een windscherm.

5/5 - (8 stemmen)

Plaats een reactie