Snelste scootmobiel van NL en BE – For Motion 45

Zoek je dé scootmobiel die het verschil maakt in zowel Nederland als België? Ontdek de For Motion Forty-5! Zonder problemen behaalt dit voertuig een snelheid van 45 km/u. Het mooiste? Er is geen helm of rijbewijs voor nodig. Met vier wielen, staat de Forty-5 bekend om zijn uitmuntende kwaliteit, duurzame constructie en indrukwekkende prestaties op de weg. Kies voor een actieradius van tot wel 150 km met de meest uitgebreide accu-optie. Lees verder en ontdek waar je deze scootmobiel kunt bemachtigen.

For Motion Forty-5: Snelheid en Stijl Gecombineerd

snelste-scootmobiel-45km-50km-4-wielen-for-motion

De For Motion Forty-5 zet de standaard. Met een ongeëvenaarde snelheid van 45 km/u onderscheidt dit model zich direct.

Een paar jaar terug waren scootmobielen met 25 km/u al een doorbraak. Vroeger waren de snelheden gelimiteerd tot 12 tot 17 km/u. Maar de For Motion Forty-5 tilt het naar een nieuw niveau want deze scootmobiel met 4 wielen haalt 45km per uur (en zelfs 50km p/u op de teller).

Geen Helm en Geen Rijbewijs

Met een ingebouwde gordel wordt veiligheid op de weg verhoogd. Deze riem zorgt ervoor dat je stevig in je stoel blijft zitten tijdens de rit.

Wat betreft voorschriften: je hebt geen rijbewijs nodig en het dragen van een helm is niet verplicht op deze vierwieler. Er zijn wel wat richtlijnen – zoals de leeftijdsgrens van 16 jaar. En ja, het afsluiten van een scootmobielverzekering (WA) is noodzakelijk.

for-motion-forty-5-scootmobiel-45km-kopen

Pas hem aan naar smaak en/of handicap

De For Motion Forty-5 is ongelooflijk veelzijdig. Pas hem aan op basis van lichaamslengte of bepaalde behoeften.
Deze vierwieler is er voor iedereen – of je nu korter bent dan 160 cm, tussen de 160 en 200 cm in zit of zelfs langer dan 200 cm bent.
Ook de bediening is naar wens aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een voetgaspedaal, plaatsbaar aan zowel de linker- als rechterkant.
Interesse? Ontdek waar je de For Motion Forty-5 kunt kopen en ervaar de voordelen zelf!

Zeer nauwkeurige snelheidsregeling

Een uitstekende eigenschap van deze scootmobiel is de verfijnde snelheidsregeling. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig je snelheid aan te passen. Hierdoor is het makkelijk om rustig te bewegen in drukke gebieden zoals winkelcentra. Ook naast een elektrische fiets of een normale fietser blijven is geen enkel probleem, omdat je je snelheid makkelijk kunt afstemmen.

Dit voertuig heeft naast een gevoelige snelheidsregeling ook drie snelheidsopties. Met een knop aan de rechterkant kun je kiezen tussen de drie standen. Deze standen bepalen hoe snel je maximaal kunt gaan: 15 km/u in de eerste stand, 25 km/u in de tweede, en 45 km/u in de derde. Hierdoor heb je altijd controle over je maximale snelheid.

Daarnaast zit er een schakelaar op het stuur waarmee je kunt kiezen tussen voor- en achteruit rijden, wat het manoeuvreren vergemakkelijkt.

Krachtig stopvermogen dankzij geavanceerd remsysteem Het remsysteem van deze scootmobiel is indrukwekkend. De remkracht is uitstekend, wat extra veiligheid biedt, vooral als je op hogere snelheden rijdt.

Zeer krachtig remsysteem

Elk wiel heeft zijn eigen remschijf en de remmen werken op hydraulische basis. Hierdoor is er slechts een minimale inspanning nodig om snel te stoppen.

Veel hedendaagse luxe auto’s hebben vaak alleen remschijven aan de voorkant en trommelremmen achter. Echter, bij deze scootmobiel is elk wiel voorzien van een remschijf. Er is dus niet bespaard op kwaliteit en betrouwbaarheid. Veiligheid is duidelijk prioriteit.

De remhendels op het stuur kunnen bovendien worden vergrendeld, waardoor ze functioneren als parkeerremmen. Dit maakt het eenvoudig om in en uit te stappen zonder dat de scootmobiel beweegt, of om te parkeren op een helling, handig in heuvelrijke regio’s zoals Limburg, maar ook elders in Nederland of België.

Uitstekende stabiliteit en vering

De stabiliteit van dit voertuig is ronduit indrukwekkend. Zodra je erop zit, voel je direct de stevigheid en het solide gevoel op de weg. Dankzij de grote wielomvang biedt het voertuig veel grip, waardoor bochten zelfs sneller genomen kunnen worden dan met gebruikelijke scootmobielen.

Het onderstel van het voertuig is van topkwaliteit. Elk wiel is uitgerust met een aparte schokdemper. Veel technische elementen lijken geïnspireerd te zijn op autotechniek, wat bijdraagt aan het comfort. Hierdoor kan het voertuig met gemak obstakels zoals verkeersdrempels bij hogere snelheden nemen.

Voor mensen met pijnklachten is een soepele vering essentieel, aangezien een kleine oneffenheid al pijn kan veroorzaken. Dit voertuig biedt een uitzonderlijke vering, waardoor hobbels in de weg moeiteloos worden opgevangen.

Vierwielaandrijving staat garant voor stabiliteit

In vergelijking met driewielige scootmobielen bieden vierwielige scootmobielen duidelijk meer stabiliteit. Dit verschil merk je niet alleen in bochten, maar ook bij alledaagse acties zoals het oprijden van een stoep.

Met een driewieler moet je recht op een stoeprand afrijden om erop te kunnen. Anders kan het voertuig wankelen of zelfs kantelen, wat behoorlijk schrikwekkend en zelfs gevaarlijk kan zijn.

Bij vierwielige scootmobielen ligt dit anders, zij zijn beduidend stabieler en kantelen veel minder snel. De stabiliteit van dit specifieke model is opmerkelijk goed. Tijdens onze tests, waaronder het schuin afrijden van een stoeprand in zijn achteruit, gedroeg het voertuig zich feilloos. Hierdoor kunnen we stellen dat dit model uiterst stabiel is.

Optimale zichtbaarheid door uitstekende LED-verlichting

led-verlichting-voorkant-for-motion-forty-5-45km-scootmobiel

Qua veiligheid presteert deze scootmobiel uitstekend. Behalve het krachtige remsysteem, de stabiele wegligging en de gordel, draagt de LED-verlichting bij aan de zichtbaarheid in het verkeer. Het voertuig is uitgerust met LED-lampen aan de voor-, achter- en zijkanten en heeft ook diverse reflectoren.

Aan de voorkant zijn er opvallende witte LED-strips die de zichtbaarheid vergroten. Daarnaast is er een heldere LED-koplamp met zowel dim- als grootlicht.

Het voertuig heeft ook alarmlichten, waarmee je met één druk op de knop kunt aangeven dat je stilstaat op de weg, wat handig is om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen.

Voor beveiliging tegen diefstal is er een standaard contactslot dat diefstal en sabotage voorkomt. Er is ook tijdelijk een gratis alarmsysteem met afstandsbediening beschikbaar. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een extra slot toe te voegen voor extra beveiliging.

Opbergvak met USB-aansluiting

Aan de voorkant is een compact opbergvak waar je kleine items zoals een telefoon kunt bewaren. Binnenin dit vak vind je ook een verlichte USB-aansluiting waar je apparaten zoals een telefoon of navigatie aan kunt koppelen.

Als optie is er ook een telefoonhouder beschikbaar voor op het stuur. Hiermee kun je je telefoon gebruiken als navigatie. Dit is bijzonder handig als je met deze scootmobiel lange ritten maakt en nieuwe plekken wilt verkennen.

Onderhoudsarme dubbele 800W elektromotoren als aandrijving

De For Motion Forty-5 scootmobiel beschikt over twee krachtige 800 Watt elektromotoren die volledig onderhoudsvrij zijn. Dankzij het ontbreken van slijtagegevoelige onderdelen zijn deze motoren bijzonder duurzaam en zorgen ze voor een krachtige aandrijving, waardoor je snel de maximale snelheid van 45 km/u kunt bereiken. Doordat elke motor apart wordt aangedreven, geniet je van extra tractie, ongeacht het type ondergrond.

Deze motoren zorgen er ook voor dat je met gemak en snelheid heuvels kunt beklimmen, zelfs als je met zijn tweeën bent.

Scootmobiel voor twee personen met een hoge snelheid

Tweezitters scootmobielen zijn al een zeldzaamheid in Nederland en België, vooral van dit formaat. De For Motion vierwieler is echter ingenieus ontworpen. Met enkele handelingen verander je dit voertuig in een tweezits scootmobiel.

Met het gebruik van een hendel kan de stoel naar achteren worden geschoven, waardoor een zitje zichtbaar wordt dat normaal gesproken verborgen is onder de hoofdstoel. Dit zitje kan worden uitgeklapt, waardoor er een extra zitplaats ontstaat. De tweede persoon kan dan plaatsnemen op de standaard luxe stoel.

Extra luxe uitbreidingsmogelijkheden voor de scootmobiel

De vierwielige scootmobiel van For Motion biedt tal van aanvullende luxe opties. Zo is er bijvoorbeeld stoelverwarming beschikbaar, ideaal voor comfort op koude winterdagen. Let wel, de stoelverwarming is alleen verkrijgbaar in combinatie met een accupakket dat ten minste 100 kilometer bereik heeft.

Daarnaast zijn er opties zoals een rollatordrager en stokhouder, waarbij je voor de stokhouder kunt kiezen voor montage aan de linker- of rechterzijde. Ook kun je denken aan een voorste bagagemand, een uitneembare accu voor flexibel opladen, of een windscherm dat je beschermt tegen regen, wind en rondvliegend zand tijdens het rijden. Er zijn vele mogelijkheden, dus het is raadzaam de optielijst door te nemen voordat je besluit.

Rijbereik-opties voor de scootmobiel – groot actieradius

De basisversie van deze snelle vierwieler is standaard uitgerust met een loodaccupakket, wat bijdraagt aan een aantrekkelijke startprijs. Er zijn echter ook optionele lithium accupakketten beschikbaar.

Lithium heeft verschillende voordelen, waaronder snellere oplaadtijden, tussentijds bijladen zonder problemen, een uitgebreider bereik en een langere levensduur van 5-8 jaar.

Bereik per accupakket:

  • Standaard: lood 60V/30Ah – 40 km bereik*
  • Optie 1: lithium 60V/40Ah – 60 km bereik*
  • Optie 2: lithium 60V/60Ah – 100 km bereik*
  • Optie 3: lithium 60V/80Ah – 150 km bereik*

*Het opgegeven bereik is theoretisch en kan variëren afhankelijk van factoren zoals bandenspanning, wegdek, tegenwind, gewicht van de passagier(s), en buitentemperatuur.

Oplaadtijden voor de 45km/u scootmobiel De duur van het opladen hangt af van het gekozen accupakket. De hieronder vermelde tijden zijn gebaseerd op bijna lege accupakketten:

  • loodaccupakket (40 km) = ongeveer 10 uur
  • lithium pakket (60 km) = 4-5 uur
  • lithium pakket (100 km) = 6-7 uur
  • lithium pakket (150 km) = 8-10 uur

For Motion Forty-5 scootmobiel kopen

Wil je de For Motion Forty-5 scootmobiel kopen, dan verwijzen we je door naar onze partnerwebsite waar je de laagste prijs kunt bekijken en kunt doorklikken om hem te bestellen. Ook de levertijd en alle opties kun je daar bekijken.

Rate this post